Hopp til hovedinnholdet

13 årig jente som bor fast hos sin mor og har samvær annen hver helg hos far. ønsker mindre samvær med far.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg bor hos mamma, men må dra til pappa annenhver hel. Men jeg vil faktisk ikke til pappa så ofte. Kan jeg bestemme at jeg ikke vil hver annenhver helg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du kontaktet ung.no. Du skriver at du ønsker mindre samvær med din far. Har du snakket med din pappa om dette? Du ska bli hørt hva du ønsker, men det er foreldrene dine som bestemmer hva som skal gjøres.

Jeg tenker først å fremst at du skal snakke med mamma eller pappa om hvorfor du ønsker mindre samvær. Er det noe du kan snakke med din far om? Noen ganger kan det være problemer eller noe som gjør at man ikke trives så godt. Det kan hende at dette er noe pappa kan forandre på så du vil trives bedre. Det er viktig å snakke med de voksne om dette. Har du en helsesøster på skolen din så kan du også kontakte henne. Er dette vanskelig for mamma og pappa så kan mamma ta kontakt med Familievernkontoret der dere bor så de kan snakke om dette med en familieterapeut. Han eller hun kan også snakke med deg hvis begge foreldrene dine syns det er greit.

Lykket til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmissen - noen erfaringer

Skilsmisse

KJÆRE MAMMA OG PAPPA

Jeg vil bare fortelle at det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Kanskje du kan skrive et brev eller e-post til foreldrene dine og fortelle hvordan du har det? Les andres erfaringer og del dine meninger under artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse