Hopp til hovedinnholdet

Borr min må flytte til faren, men han blir mer og mer ødelagt som tiden går, hva gjør jeg?

Jente 18 år
 

Spørsmål

hei jeg er bekymret for bror min som må flytte te faren sin, men jeg vet at han ikke kommer til å få det godt der. Fordi det er mye alkohol inni bilde, og i tillegg ser jeg på bror min at han blir bare mer og mer ødelagt som tiden går, å jo mer han er hos faren sin blir han bare mer hissig blir han når han komme hjem igjen etter en helg hos faren. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Du skriver at du er bekymret for din bror som skal flytte til sin far som drikker en del og hvor du ser at broren din blir mer og mer preget av å bo slik ved at han blir mer ødelagt og hissig. Jeg kjenner ikke til bakgrunnen for at din bror skal flytte til sin far men antar at dette er noe som er avtalt mellom dine foreldre. Er din mor bekymret for din bror og ser hun også de samme endringene hos broren din som deg ? Hvis det er tilfelle så synes jeg at du skal prate med henne om dette for så lenge din bror er under 18 år gammel så er det dine foreldres ansvar å sørge for at broren din bor i trygge og stabile omgivelser og at han får hjelp i forhold til det han strever med. Du kan også kontakte barneverntjenesten der din bror bor og drøfte din bekymring med dem. Hvis du synes det er vanskelig kan du ta kontakt med alarmtelefonen for barn og unge på 116 111, det er gratis og ringe og du kan få gode råd om hvor du kan henvende deg i forhold til det du lurer på.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Drikker moren eller faren din for mye?

Engster du deg fordi moren eller faren din drikker for mye? Du er ikke alene!

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

Foreldre som er sinte og voldelige

Jente holder seg for øra (colourbox.com)

Sinne og vold er alltid den som er sint og agressiv sitt ansvar. Det er aldri barnas ansvar at foreldre blir så sinte at de mister kontroll over seg selv.

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol