Hopp til hovedinnholdet

Hvordan får man nye venner, og hva snakker man med venner om?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg lure på hvordan får man nye venner og hva snakker man med venner om??????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Den beste måten å få nye venner på er egentlig å ta initiativ til det selv. Er det noen i klassen eller på skolen du kunne tenke deg å bli venn med? Ta kontakt og slå av en prat med dem. Spør om du kan sette deg med dem i frimunuttet eller være på gruppearbeid med dem. Hva man snakker om med venner og andre kommer jo litt an på hva som er interessene deres. Hvis man er gode venner snakker man gjerne om lit mer personlige ting, som forelskelse. Men i en bli kjent-fase er det veldig fint å stille litt spørsmål for å finne litt ut omhverandre og hva de du vil bli venn med interesserer seg for. Jeg legger ved et par artikler med tips til hva du kan snakke om. Ellers så er det viktigte at du er hyggelig, smiler og viser at du har lyst til å bli bedre kjent. Jeg er sikker på at de bare vil synes det er hyggelig.

En god måte å få nye venner på kan også være å begynne på en fritidsaktivitet. Det kan være idrett av noe slag, musikk, håndarbeid eller hva du har lyst til. Det går også an å melde seg på et kurs for noe du har lyst ti å lære deg. Da vil du møte mange nye folk, og ofte bli man lettere venner nar man har en felles interesse.

Lykke til!

 Hilsen ungodmsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap