Hopp til hovedinnholdet

Hva kan vi gjøre i bursdagen min? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg blir 14 snart og skal feire bursdagen min. Problemet er at jeg ikke vet hvordan jeg skal feire den. Jeg skal ha hjemmebursdag og skal invitere alle jentene i klassen og fire andre. Det er det de andre som har valgt å feire bursdagen sin har gjort. Hvis alle kommer blir vi 16. De andre har hatt flmbursdag, men selv synes ikke jeg det er så veldig gøy å se på film og det blir alltid krangel når man skal finne ut hvilken film, eller hvis det er valgt på forhånd. Vil heller ikke ha bare pratebursdag for det er alltid noen som tar så mye plass og bestemmer og det blir til at bare to eller tre blir kjempegira og styrer hele samtalen. Det er også litt kleint når noen roper ut noe som.. ja.. foreldre synes er litt upassende eller sånt. Jeg vet ikke hva vi kan gjøre eller hvordan jeg kan feire. Jeg har tenkt vi også kanskje kan være ute i hagen, men hva skal man finne på. Frilek= Noen utenfor. Har dere noen råd? Er litt vanskelig å leke også i denne aldrern.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Det er koselig å gjøre noe sosialt i en bursdag, noe som alle er med på. 

Det er mange forskjellige ting og aktiviteter man kan gjøre i en bursdag. Det viktigst er at dere har det gøy! 

Om du liker spill og leker, finnes det mange gode og morsomme muligheter, for eksempel mimeleken, quiz og foreskjellige brettspill. 

Til en eventuell guiz kan du lage noe spørsmål om deg selv og noen faktaspørsmål. "Hva er min favorittfarge?" og "Hva er hovedstaden i Sverige" er spørsmål du kan ha på en slik bursdag-quiz. 

En klassiker er "flasketuten peker på", det går an og lage en liten vri på denne leken, den som flasketuten peker på gir deg bursdagsgaven sin. 

Jeg synes det høres fint ut og gjøre noe ute! Det tror jeg alle vil like, da kan dere både spise og leke ute. 

Hvis du søker litt på nett, vil du finne mange tips til hva dere kan finne på. 

Lykke til med bursdagsfeiringen! 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap