Hopp til hovedinnholdet

Ung mor: Må jeg på mødrehjem?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg googlet noen historier angående ung mor og barnevern.. Jeg venter en liten i januar, er selv under barnevernet kun pga mine foreldre. Det siste året har vært trøblete for meg, til sammen 3 sykehus opphold pga alkohol og det 3 var pga overdose. Jeg ser på dette barnet som en mulighet til å få orden på livet mitt og skjerpe meg, fordi jeg ønsker dette barnet. Jeg fyller 17 etter sommeren så jeg er ganske ung. Barnefaren fyller 19 snart og vi har støtte fullt fra hans familie og jeg har mulighet til å bo der og få hjelp om jeg trenger det når barnet blir født Har også lest at i de fleste tilfeller av mødre på mødrehjem blir de fratatt ungen sin, det ønsker jeg ikke med meg. Jeg kan gjerne på mødrehjem om jeg virkelig må det for å bevise for de at jeg ønsker dette barnet og vil gjøre alt i min makt for å beholde det, men jeg vet virkelig ikke hva jeg skal gjøre for å unngå det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du srkiver til oss

Du skriver at du er 16 år og gravid. Du skirver videre at du er under barnevnerte og at du har hatt det vanskelig det siste året med sykehusopphold pga alkohol og overdoe. Du ser på barnet som en mulighet til å få orden på livet ditt og lurer på om du må på mødrehjem siden du er så ung.

Siden du er såpass ung, og har hatt det vanskelig med rus i det siste, er det som du skriver ikke usannsynlig at barnvernet vil foreslå at du bor på et senter for foreldre og barn, eller mødrehjem som du skriver, en periode. På et slikt senter kan nybakte foreldre få mye hjelp og støtte i tiden etter fødselen. Dersom barnevernet vurderer at det vil være fint for deg og barnet ditt, synes jeg du skal gi det en sjanse.

Det er ikke alle som får anledning til å dra på et senter for foreldre og barn. Det kan være fint for deg og barnet og komme på et senter for foreldre og barn - det kan hjelpe dere mye i fremtiden - for det er ikke alltid like lett å være mor - det kan komme perioder som er strevsomme. Det er ikke sikkert dere trenger være der så lenge og det kan jo bli bedre enn du frykter, og det kan værer veldig bra for barnet ditt.

Hilsen rådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern