Hopp til hovedinnholdet

Tips til samtaleemner

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. når jeg snakker med folk så blir det ikke så lange samtaler som jeg ser når det er for andre og jeg lurer på om det er fordi jeg ikke svarer så mye fordi ofte når jeg snakker så sier jeg bare ja og nei elller noe sånt så jeg sier ikke mye og da får de som jeg snakker med sånn rart blikk så jeg lurte på om jeg kunne få tips av hva jeg kan si i forskjellige samtaler

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er klart at samtalene blir kortere om du bare svarer ja/nei. Likevel er det viktig å huske på at det ikke bare er svar, men også spørsmål som fører samtalen videre og gjør den lenger:) Du må ikke nødvendigvis ha lange svar (om du ikke er komfortabel med det) om du stiller spørsmål etterpå:)

Når det gjelder samtaleemner kommer det selvsagt litt an på hvem du snakker med og hvor godt du kjenner personen. Det er alltid fint å bygge videre på samtalen,- altså stille "oppfølgingsspørsmål" til det personen har fortalt om. Men samtaleemner som alltid funker kan f.eks være: felles venner, familie, ferier, skole, fremtiden, morsomme historier fra livet ditt, fritidsinteresser, ulike meninger om saker osv:)  Bare ta det som faller deg inn. Samtaler utvikler seg naturlig etterhvert.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap