Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene skilt, men tror mamma sliter.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Moren og faren min ble skilt for ett år siden. Jeg har egentlig klart det ganske bra til nå, men jeg tror mamma har det litt tungt. Hun klager hele tiden og skjefter på hver minste ting. Hun vil at vi skal hjelpe, men uansett hvis vi hjelper henne så blir hun ikke fornøyd. Da fortsetter hun bare å klage.Det har skjedd flere ganger at hun begynner en stor krangel. Hun pleier å begynne det med å bli sint av en grunn, og hvis vi sier imot eller vår mening klikker hun helt fullstendig. Hun later som hun ikke hører meg og sier at jeg ikke har respekt for henne. Men sannheten er jo at det er hun som ikke har respekt for meg. Jeg har jo meninger jeg også og jeg vet selv at jeg ikke er dum. Hun pleier å klage på uvaner og hva jeg bruker tiden min på, men så er hun verre selv, men hun vil ikke høre.. jeg har det ofte ganske dårlig når jeg er hos mor. Hos pappa er det heller ikke så bra.Han kan være skikkelig kjip til tider. Håper jeg kan få noen tips om hva jeg kan gjøre for å løse dette.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Du har tatt kontakt med Ung.no hvor du forteller at foreldrene dine er skilte og at du synes det er kjipt se hvordan både mor og far har det. De virker å være veldig irritable og tåler lite fra deg.

En seperasjon er aldri noe kjekt for noen av partene. Far og mor har kanskje bodd lenge sammen, de har fått barn sammen og delt mange gode minner. Det har sikkert også vært dårlige dager også, men det er uansett sjeldent det er bare hyggelig når en mamma og en pappa går fra hverandre. Det kan godt være at de er irritable fordi de fremdeles har det vondt inne i seg og kanskje også savner den andre, men tør ikke å si det. Eller det kan også være andre ting som gjør dem fort sinte og frustrerte. Jeg tror det er viktig at du får snakket med foreldrene dine om hva som skjer med dem og hvordan du opplever det. Det er ikke sikkert du skal gjøre det alene, snakke med dem, men du kan kanskje be en voksen du kjenner godt om å hjelpe deg. Jeg tror ikke foreldrene dine i utgangspunktet vil være kjipe, men når man har det vondt inne i seg så er det ikke så lett å være glad. Det er dette foreldrene dine må høre, at du også får det kjipt når de er slik de er.

Du kan gjerne ringe Alarmtelefonen for barn og unge på tlf.116111 (gratis), og snakke med profesjonelle folk som kan gi enda flere råd. Det kan uansett være greit for deg også å ha noen å snakke med om disse tingene.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie