Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til pappa at jeg vil bo litt mindre hos ham og mer hos mamma?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente som bor 50/50 hos mamma og pappa men jeg vil heller bo en uke hos pappa og to uker hos mamma. jeg vil at avtalen skal starte etter sommerferien men vet ikke hvordan jeg skal si det til pappa. mamma vet det allerede og vi er begge enig om at jeg burde si det før sommerferien starter sånn at jeg får ordnet opp i det. hvordan skal jeg si det til pappa og tror dere han blir lei seg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for at du skriver til oss

Du vet hva du vil nå og det er bra!  Du har sagt ifra til mamma og da er neste skritt å si ifra til pappa.  Det er jo normalt å kjenne på at det er litt vanskelig og at han kan bli lei seg.  Det er helt greit at du sier ifra om hva du ønsker SELV OM han bli lei seg.  Det er foreldres ansvar å sørge for at barna har en det bra, og da må de tåle at barna sier hva som føles som en bra løsning for dem. Når foreldre har tatt valgene å få barn og så skille seg, så er det også et ansvar de har å støtte barna og finne gode løsninger for samvær videre som er bra for barna.  Når du skal si dette til pappa, så kan det være lurt å si noe hvorfor du ønsker det slik.  Det handler ikke om at du sier NEI til samvær med ham, men at den praktiske situasjonen for deg er bedre sånn.  Selv om du bor hos mamma litt mer, kan du jo allikevel ha kontakt med pappa på telefon eller kanskje også treffes hvis dere bor nærme.  Minn ham på at det er mange muligheter for kontakt allikevel.  

Det er flott om du får sagt ifra raskt, så slipper du å gå å tenke så mye på dette.  Det er ofte verre å tenke på det enn å gjøre det.

Lykke til!

Se også artikler under.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Snakk med noen om foreldrenes samlivsbrudd

Jente er fortvila (colourbox.com)

Selv om skilsmisse er vanlig i dag, kan det likevel være vondt for den enkelte! Skulle DU ønske du hadde noen andre å snakke med som også har opplevd skilsmisse? På mange skoler i landet kan du det.

Les mer

Skilsmissen - noen erfaringer

Skilsmisse

KJÆRE MAMMA OG PAPPA

Jeg vil bare fortelle at det er mye vanskeligere å oppleve en skilsmisse enn det dere tror.

Kanskje du kan skrive et brev eller e-post til foreldrene dine og fortelle hvordan du har det? Les andres erfaringer og del dine meninger under artikkelen.

Les mer

Når voksne i sorg trenger trøst

Mann som gråter (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man trøster eller støtter en foreldre da situasjonen som oftest er motsatt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse