Hopp til hovedinnholdet

hva blir konsekvensene om jeg rømmer hjemmefra? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 15 år som lurer på hva konsekvensene blir om jeg rømmer hjemmefra. Blir barnevernet koblet inn? Kan man bli satt på en barnevernsinstitusjon hvis man selv vil det? Hva kommer til å skje hvis man truer med å rømme igjen? Har både depresjon og selvmordstanker og har slitt med selvskading og alt blir bare verre når jeg er hjemme. Er dette gode nok grunner til å bli satt på en institusjon? Føler at ingen egentlig bryr seg om meg uansett og jeg må bare komme meg vekk. Har fortalt en person før man h*n trodde ikke på meg. Kommer barnevernet til å ta mitt parti og helt sikkert hjelpe meg? Takk for svar:)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår du har det vanskelig hjemme og at du sliter med depresjon og selvmordstanker. Jeg lurer på om du har samtale hjelp fra BUP. Det å flytte på institusjon løser ikke nødvendigvis de vanskelige tankene. Jeg tenker du trenger hjelp til å jobbe med de vanskelige tankene, da er BUP rette stedet å gå. Dersom du rømmer hjemmefra tenker jeg at dine omsorgspersoner vil ringe til politiet/barnevernet for å melde deg savnet. Da vil barnevernet opprette en sak på deg og de vil da snakke med deg og høre hva det er du ønsker og hvorfor du ønsker det. Du er 15 år, når du har fått den alder har du noen rettigheter. Du er etter barnevernloven part i din egen sak. Det betyr at du har innsikt i barnevernssaken og at dersom det skulle bli en sak hvor du skal flytte har rett på egen advokat som skal representere deg og det du ønsker. Jeg kan ikke si at barnevernet tar ditt parti, men jeg vet at de vil høre på det du har å si. Jeg synes du skal ta kontakt med barneverntjenesten i den kommunen du bor i. Det kan du finne på Internett.

Du  kan også ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111 så kan vi hjelpe deg å finne ut av telefon nummer. Det er gratis å ringe og du kan være anonym.

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern