Hopp til hovedinnholdet

Jeg har mest lyst å bo hos pappa. Hvordan kan jeg unngå å såre følelsene hennes?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg trives bedre hos pappa enn mamma. Og jeg bot allerede mer hos hann. Men problemet mit er at jeg ønsker egentligt ikke å bo hos mammapga bare kjefting, må gjør ditt og datt. Men eg vil ikkje såra følelsene hennas. Ka kan eg gjør?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du stiller oss spørsmål.

Det er aldri enkelt å fortelle foreldre at man helst bare vil bø hos den ene. Det er ikke uvanlig at barn trives bedre hjemme hos en forelder framfor den andre. De fleste barn vil gjerne unngå å såre sine foreldre. De fleste foreldre vil gjerne være så mye som mulig sammen sine barn. Det er ofte vanskelig for foreldre å akseptere at barna har det bedre hos den andre forelderen.

Det er kanskje ikke mulig å unngå å såre moren din dersom du bare vil bo hos faren din. Det er viktig at du tenker gjennom hva som er best for deg. Det å bo hos faren din eller å risikere at moren din blir lei seg.

Du bør kanskje snakke med faren din om å ta kontakt med familievernkontoret slik at dere kan få hjelp til å snakke om dette på best mulig måte. Kanskje det også er mulig for moren din tenke nøye gjennom hvordan hun oppfører seg.

Håper dette kan være til nytte for deg.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie