Hopp til hovedinnholdet

Jeg fikk vit om en hemmelighet som jeg ikke får snakke om. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Tidligere i sommer fikk jeg en melding fra en dame som påsto at hun kanskje kunne være halvsøsteren til min mor, og at de var til sammen fire halvsøstre. Da jeg spurte moren min sa hun at hun hadde en annen far som var den biologiske, og at han jeg trodde var min biologiske morfar var stefaren til moren min. Den biologiske faren til moren min forlot henne og moren når hun var 1 år gammel. Problemet her er at jeg fikk denne meldingen med et uhell siden telefonnummeret mitt er registrert på moren min, og at søsknene mine ikke vet om det. Det var altså ikke meningen at jeg fikk vite om det. Jeg har mistet mye tillit til foreldrene mine, fordi jeg trodde ikke at de holdt så store hemmeligheter skjult for meg. Jeg vet ikke om jeg noen gang skulle få vite om dette. Jeg får heller ikke lov å snakke om dette til noen andre enn foreldrene mine, som jeg helst ville unngå å snakke med dette om. Så ikke til noen andre ikke en gang venner eller annen familie. Hjelp meg! Hva skal jeg gjøre????

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår det slik at du fikk høre om en familiehemmelighet uten at det var meningen at du skulle få vite om det. Forstår at det er vanskelig å gå rundt å vite om noe som du ikke får dele med andre.

Jeg forstår det slik at du får snakke med foreldrene dine om det, men at du har mistet litt av tilliten til dem og det gjør det litt vanskelig for deg å snakke med dem. Tenker at det er viktig at du forteller foreldrene dine om hvor vanskelig det er for deg det er å holde på denne hemmeligheten. Si at du ønsker en forklaring på hvorfor dette må være hemmelig.

Blir det veldig vanskelig for deg kan du også snakke med helsesøster eller noen andre som jobber i helsevesenet om dette. De har taushetsplikt og kan derfor ikke snakke om det til andre.

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie