Hopp til hovedinnholdet

Pappaen min er veldig deprimert, hva gjør jeg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har en pappa som er ganske deprimert, på grunn av jobben sin. Han har vært det i 3 år sammenhengende. han har vært sykemeldt lenge, og han er trist hele tiden. Han gråter ofte, og jeg føler jeg må trøste han hele tiden, og at det er mitt ansvar. Jeg er lei av å ha den rollen, og jeg føler meg veldig usikker og blir veldig lei meg selv når han er sånn. Vi har et veldig nært forhold alle sammen i familien, og vi vil alle det beste for alle. Så i sommerferien så flyttet vi til utlandet pga. Jobb til mamma, mrn en stor grunn var at pappa skulle få det bedre og utdanne seg på nytt. Humøret hans har gått veldig opp og ned, men han gråter fortsatt hele tiden. Han vil ikke at mamma skal vite så mye, så han går til meg og snakker om mye av hva han går gjennom som egentlig ikke er mitt ansvar. Jeg har lyst til å fortelle det til mamma, men pappa vil ikke av jeg skal gjøre det, fordi han er redd vi må reise tilbake igjen til Norge, fordi han ikke greier å ta seg sammen. hva gjør jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er utrolig leit at pappaen din er så deprimert. Det er også utrolig dårlig gjort av ham å sette deg i en slik situasjon. Det høres virkelig ut som han trenger å komme i behandling mot depresjonen. Han kan ikke bruke deg som fortrolig og be deg holde hemmeligheter for moren din. Det setter deg i en loyalitetskonflikt mellom dine foreldre.

Depresjon kan gjøre at man ikke ser andres behov. Det er selvsentrert å ikke se at han setter deg i en vanskelig situasjon. Jeg tror det er viktig at moren din får vite hvordan du har det. Det betyr ikke at det blir lett, men det er ikke ditt ansvar. Med en gang du må holde hemmeligheter så blir det ditt ansvar.

Depresjonen må han ta tak i selv. Dere kan støtte i han i å få hjelp, men an må ville det selv.

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie