Hopp til hovedinnholdet

Hei, jeg er en jente på 14 år som er skikkelig lei av foreldrene sine.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som er skikkelig lei av foreldrene sine. De bare maser hele tiden, og vi kan ikke være alene sammen i to sekunder uten at det skal bli skikkelig ukorslig, også kaller de meg for en drittunge, og sier at de ikke orker å høre på hva jeg har å si, så jeg får aldri si hva jeg mener. Jeg har også en søster som er veldig pen, og er veldig flink til å synge. Så når jeg går ut og for eksempel møter på noen som vet delvis hvem jeg er spør de ALLTID : er det du som er flink til å synge. Da svarer jeg nei, og de går videre. De spørr aldri er det du som er så flink i fotball,( som jeg spiller) jeg føler meg skikkelig oversett av både foreldrene mine og andre og jeg orker ikke det lenger. Jeg har heller ikke hatt det så lett på skolen med venner og sånt, og har prata ned både helsesøster om det og psykolog, men jeg har ikke fortalt noe om foreldrene mine. Jeg har egentlig nesten ikke fortalt dem noen ting fordi jeg ikke føler at det hjelper, Hilsen meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det er aldri lett å føle seg forskjellsbehandlet. Det er ikke uvanlig at barn og foreldre sliter med å kommunisere etterhvert som barna blir eldre. Man får forskjellig interesser og forskjellige måter å tenke på.

Det at du har tatt kontakt med noen å snakke med høres veldig lurt ut. Det er imidlertid vanskelig, både for foreldre og hjelpere, hjelpe og forstå noen om ikke klarer å si hva som egentlig er problemet. Det er ikke gitt at foreldrene dine forstår hvordan du har det hvis du ikke klarer å sette or på hva det er. Det er også umulig for helsesøstre og psykologer å hjelpe deg med noe du ikke sier hva du sliter med. Da vil det ikke hjelpe å snakke med dem.

Kanskje du bør gi deg selv en ny sjanse og fortelle de du har prøvd å snakke med hva du synes er vanskelig, også med foreldrene dine.

Lykke til, vi heier på deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Ungdom og psykisk helse

Gutt tenker (colourbox.com)

Alle mennesker opplever problemer. Det er normalt og naturlig å ha det vanskelig med følelser og tanker i perioder. Du kan være trist og nedfor, sint eller redd, men oftest går det over igjen. Varer det, er det lurt å prate med noen.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie