Hopp til hovedinnholdet

Stemoren min er frekk mot lillesøsteren min, hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Faren og stemoren min kjefter alltid på lillesøsteren min, for ting som hun ikke kan noe for. De kan for eksempel være veldig frekke hvis hun stiller et vanlig spørsmål, som "hva skal vi ha til middag?" så svarer hun (det er stemor som lager mat) skikkelig frekt som "er du blind eller?" Men hvis jeg hadde spurt, så hadde hun bare sagt hva vi skal ha til middag. egentlig er det stemoren min som er mest frekk, en gang sa hun så mye at faren min sa at det var nok. hun sier at hun er glad i oss og sånn, men det virker ikke som hun er så glad i lillesøsteren min. jeg synes det er skikkelig fælt å se på, for hun har jo ikke gjort noe galt, bare stilt et spørsmål! ( hun stiller veldig mye spørsmål til å være en 11- åring, men sånn er hun bare, og det hjelper ikke å være frekk!)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Det høres ut som at søsteren din er veldig heldig som har en storesøster som bryr seg mye om henne. Jeg forstår at du blir lei deg på hennes vegne. Tror du stemoren din ønsker å være glad i søsteren din men ikke helt greier det. 

Har du snakket med faren din om hvor mye det plager deg og hvor urettferdig du føler stemoren din er? Det er hans jobb å beskytte deg og søsteren din, også mot å bli lei seg. 

Dersom du synes han er vanskelig å snakke med om dette er det noen andre du kan snakke med? Er moren din en mulighet? Mange synes det er godt å snakke med helsesøster, kontaktlærer eller rådgiver. Du kan også ta kontakt med helsestasjonen for ungdom. Der har de lege, helsesøster, og ofte har de også en psykiatrisk sykepleier eller psykolog.

Håper dette kan være nyttig for deg!

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie