Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på barn.

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei.. Jeg trenger sårt ett råd.. Jeg er 19 år, flyttet hjemmefra for 4mnd siden. Og nå siste året har jeg hatt utrolig lyst på barn! Jeg må holde meg unna venner med barn, jeg greier ikke å være med dem.. Jeg får rett og slett vondt i magen.. Men jeg har ikke utdanning.. Og jeg lever på Nav.. Men jeg har så utrolig lyst på barn.. Jeg kan ikke beskrive det, men blir stresset fordi jeg ikke har en baby å ta vare på.. Jeg har flere dyr, som jeg har på en måte brukt for å få ut omsorgen på. Men vet snart ikke hva jeg skal gjøre.. Jeg går på p sprøyte. Har dere noen tips til hva jeg skal gjøre? Skal jeg rett og slett la meg selv få barn, eller hva skal jeg?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 19 år.

Takk for at du skriver til ung.no.
En del jenter på din alder er fasinert av, og har lyst på barn. Du skriver at du har mye omsorg å gi, og at du har flere dyr. Jeg tenker at det er bra at du bruker omsorgen din på dyrene dine. Du forteller også at du holder deg unna venner med barn, og at du får vondt i maven ved å være med noen som har barn. Går det an å tenke annerledes om dette, og tenke at du faktisk har mye omsorg å gi og at du kunne gi barna til dine venner noe av din tid, og av din omsorg? 

Hva tenker du det kommer av at du har et så stort ønske om barn? Er det noe som mangler i livet ditt som gjør at du tenker at et barn skal dekke dette behovet? Det å få barn bør ikke handle om at man skal dekke egne behov.

Du beskriver at du er en person som har mye omsorg å gi, men barn har behov for mer enn omsorg- klarer du å gi det til et barn, slik din livssituasjon er nå? Ut fra det du forteller går det ikke frem at du er sammen med noen, og jeg tenker at det er et stort valg å ta å få barn når du er så ung uten å eventuelt ha noen å dele ansvaret med.

Du kan jo gjøre hva du vil med livet ditt, men med en gang du får et barn så har du faktisk et ansvar for dette barnet. 

Hva tenker du at et barn har krav på, utover omsorg? 

Det går frem av det du skriver her at du ikke har utdanning, og at du lever på NAV.

Du ber om et råd, og jeg vil råde deg til å prøve å få deg en utdanning, eller en jobb. Min erfaring er at det er viktig å ha et fundament å bygge en familie på. Hvis du ønsker å gi barnet ditt en god start i livet, og et liv hvor ikke barnet skal føle på store forskjeller i forhold til venner bør du tenke på dette. Ved å ha utdanning og jobb vil du være mye mer klar for å gi barnet ditt den starten det fortjener, og det livet du ønsker for barnet ditt.

Nå når du går på NAV har du mulighet til å få støtte til utdanning. Grip den!

I fremtiden vil du være et forbilde for barnet ditt, og da kan du fortelle at du valgte å vente noen år med å få barn for å kunne gi barnet ditt det beste.

Trenger du noen å snakke med så kan du ta kontakt med helsestasjonen for ungdom.

Lykke til.

 

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie