Hopp til hovedinnholdet

Moren min sier at jeg maser hele tiden, hva skal jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem som ikke er så lett, og det er at moren min sier at jeg maser så mye på henne uten at jeg gjør det. Hun kan si at jeg maser på henne bare jeg spør om hva det er til middag. Hun blir kjempesur på meg om jeg f.eks sitter på rommet mitt en dag, selv om jeg hver eneste dag er i stallen flere timer og ellers er en god del ute. Tar jeg meg en dag der jeg sitter inne på rommet får jeg kjeft. Dette er to problemer som ødelegger litt av meg. Jeg vil ikke føle at jeg ikke kan tørre å spørre om noe siden jeg bare får til svar at jeg maser. Hva skal jeg gjøre? Jeg vet ikke om jeg en gang kan ta det opp med henne siden da sier hun jeg maser. Jeg blir så lei og sliten av å høre det hver dag.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for at du skriver til oss!

Dette høres vanskelig ut! Ut fra det du skriver høres det nesten ut som at moren din er veldig stresset. Når man er stresset og sliten tåler man mindre enn det som er vanlig. Er det mange andre som maser på henne?

Det høres ut som det kan være viktig å snakke med henne om hvordan det er best at dere snakker sammen uten at det oppfattes som mas. Det kan være lurt å fortelle henne at det du vil er å snakke med henne ikke mase på henne.

Kanskje det å tilby henne hjelp til noe kan gjøre det lettere for henne å høre deg på en riktig måte. Dersom hun er sliten og stresset vil det at du tilbyr å hjelpe henne sikkert bli positivt mottatt.

Om hun skulle oppfatte det at du ønsker å snakke med henne som mas, kan det være en tanke å skrive ett brev til henne og fortell henne at du vil snakke bedre med henne.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen

Familiepsykologen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie