Hopp til hovedinnholdet

jeg trenger mamma sin oppmerksomhet og omsorg

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Sliter en del med min mamma, når jeg ringer henne så har jeg veldig lyst til at vi skal snakke sammen i fred og ro når jeg først ringer henne. Er på folkehøgskole nå og trenger min mamma så sårt mye. Men når jeg ringer henne så snakker hun enten med mannen sin eller noe annet som forstyrrer og ender opp med at jeg må gjenta alt på nytt... Dette har jeg sagt i fra om og det hun sier da; "Jeg kan ikke trekke fra gardinene og sette av tid til deg når jeg har to småbarn selv å ha ansvar for!" Er ikke jeg viktig da? Vi har avtalt å ringes kl 9 på kvelden og sånn har det vært, men uansett så skjer det!! Det er også en annen historie! Jeg sendte mamma en melding halv ett på natta og trenge henne veldig! Dagen etterpå ringte jeg henne og hun sa at jeg må sjekke klokka før jeg sender henne melding også sa hun at jeg vekket henne og hun ble veldig sur for det. Er virkelig hennes søvn viktigere enn hennes EGEN datter? Jeg føler meg så sliten at jeg vurderer å ta mitt eget liv!!!!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller om en vond situasjon og mye lengsel etter å få kontakt og oppmerksomhet fra moren din. Selv om du er over 18 år og myndig så trenger vi mennesker å føle oss trygge på at noen er der for MEG!
Jeg vet ikke hvilke forhold du har hatt til moren din ,og om den kontakten har vært tett og nær tidligere.
Men det er vanlig at vi trenger støtte og trygghet når vi flytter hjemmefra, kanskje mer enn det som har vært tilfelle den siste tiden vi bodde hjemme.
Har du andre voksne du også kan ta kontakt med og støtte deg til? Kanskje du kan få hjelp fra andre til å snakke med moren din om din situasjon.
Kunne du snakke med kontaktlæreren din på skolen og fortelle om det som er vanskelig. Kanskje skolen kan formidle videre hjelp for deg gjennom lege evt. psykolog eller andre som du kan snakke med og som forstår din situasjon.
Du skal ikke gå alene med dette, fortell hvordan du har det til noen du kan stole på.
Kunne du skrive et brev til moren din, der du forklarer hvordan du føler deg og hva du har behov for. Det er kanskje lettere å få sagt ting på en god måte når du skriver det ned.
Du sier noe om at du er så sliten at du ikke vet om du vil leve lenger. Viss du kjenner det slik skal du ta kontakt med noen med en gang! feks. lærer, moren din eller en lege.
 
Søk hjelp du skal ikke ha det slik!
 

Med hilsen

Familieterapeut

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å gå alene med det vonde. Selv om alt føles håpløst eller svart finnes det løsninger.

Les mer

Ensom? Du er ikke alene!

Ensom gutt (colourbox.com)

De fleste føler seg ensomme på et eller annet tidspunkt i livet. Du kan føle deg ensom når du er alene, men også sammen med andre mennesker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie