Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år som syns hun ikke får til å snakke med sin mor og føler seg litt anderledes med andre rundt seg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 11 år. Jeg skriver her fordi jeg føler jeg ikke kan snakke med noen andre om dette. Vel, det jeg vil si er: hjemme så er mamma ofte veldig lei seg. Hun sier nesten alltid at hun har en "dårlig dag", men vil aldri si hvorfor. Hun sier jeg alltid snakker frekt, nesten alltid! Jeg er en litt annerledes jente, jeg oppfører meg annerledes, tenker annerledes, og er alltid veldig humørsvingene hjemme. Og med annerledes mener jeg liksom ikke slik at "alle er forskjellig", men at jeg ikke er som alle andre. Før var jeg best i klassen i de fleste fag, men nå har jeg problemer med å tørre å rekke opp hånden. Og noen spør liksom hvorfor jeg gjør det. Vet aldri hva jeg skal svare da. Dessuten så pleier mamma å si at jeg alltid gir nering til det negative, og at det virker som om jeg elsker å være lei meg. Men det er riktig. Jeg liker på en måte å være lei meg, og å syntes synd på meg selv. Har prøvd å si dette til henne, men da ble hun bare sur! Hilsen en sliten jente...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at din mamma er mye lei seg og det er også du. Du føler deg anderledes på mange måter. Din mor sier også at du er mye negativ. Du er også mye lei deg.

Det høres ikke noe greit ut å være deg så ta kontakt med helsesøster for å prate litt med henne om dette. Det er ikke greit å være alene med alle disse tankene. Du er også 13 år som gjør at kroppen din er i en brytning som skaper mange tanker som det er greit å snakke med noen voksne om.

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie