Hopp til hovedinnholdet

Jeg har arrangert fest hjemme. Hva skal jeg gjøre nå?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Viste ikke helt hvilken kategori dette er, men jeg er en type jente som aldri liker å stelle istand bråk. Jeg hater å få kjeft av foreldrene mine. Jeg har drokket alkohol en god stund nå uten at foreldrene mine vet det. Jeg skal arrangere min første fest hjemme og jeg er utrolig redd for at det skal gå skikkelig galt. At naboene kommer å klager, eller at mamma finner det ut. Jeg angrer meg endel for å arrangere dette men jeg kan ikke trekke meg nå. Hva bør jeg gjøre? Vær så snill få et kjapt svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du sender inn spørsmål til oss. Jag kan forstå at du er redd for å få kjeft. Det høres ut som at du føler at du har tatt på deg litt mye. Jeg tror det du kan gjøre nå er å være veldig klar og tydelig på hvem som er invitert og ikke, og si til de som er invitert at de ikke har lov til å ta med seg noen utenifra og heller ikke spre det på sosiale medier. Du burde også fortelle foreldrene dine om dette, og eventuelt gi ut nabovarsel, og arrangere en nabo til å hjelpe deg hvis du kommer til å trenge det. Og hvis du angrer deg så kan du trekke deg og si nei. Det er ditt hjem og dine/deres ting det går ut over hvis det skjer noe. Du kan si at det ikke passet, eller at foreldrene dine sa nei eller finne en annen passende forklaring. Hvis du forteller grunnen til en venn så kan de også hjelpe deg med å forklare slik at det føles lettere. Ønsker deg lykke til! 

Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie