Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg få venner?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 6 måneder i Norge, jeg har ingen venner. Jeg føler seg ensom. Jeg prøve å snakke godt norsk, men jeg vet ikke hvor jeg kan finne venner. Jeg går på norskkurs der jeg snakker med mennesker. De er ikke så snill med alle ( Og litt kjedelig for meg. Hvor jeg kan finne noen venner 16-19år ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du har vært seks måneder i Norge, men at du ikke har fått noen venner. Forstår at du kan føle deg ensom og at det er kjedelig å ikke ha noen venner. Heldigvis er det noen du selv kan gjøre selv for å få nye venner.

Ta kontakt med ungdomsorganisasjoner der du bor. Det kan være fritidsklubber, røde kors, speideren, politiske organisasjoner, idrettslag, sport eller andre ting du er interessert i. På nettsidene til kommunen eller bydelen du bor i vil det være opplysninger om arrangementer du kan melde deg på. De er ofte gratis. Det kan også være lurt å bruke biblioteket.  De som jobber der kjenner ofte godt til kulturtilbudet i kommunen eller bydelen der du bor. Spør om de har en ungdomsbibliotekar på biblioteket der du bor. De som jobber på biblioteket kan hjelpe deg til å melde deg på ulike arrangementer som arrangeres gjennom biblioteket.

Legger ved noen artikler i forhold til det å få venner.

Ønsker deg lykke til!

Hilsen Helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Idrett = Engasjement

Fotballspiller (colourbox.com)

Visste du at hovedårsaken til at ungdom driver med idrett, er at det er gøy? Visste du at all idrettsungdom er medlem av bevegelsen ”engasjert ungdom”? Engasjert ungdom skal sette dine ønsker og meninger på dagsorden!

Les mer

Vanskelig å få nye venner? Ta det første steget!

Skoleelever sitter på en benk (colourbox.com)

Hva gjør du når du kommer til et helt nytt sted, uten venner, der alt er nytt? Venter du på at noen skal kontakte deg eller prøver du å ta kontakt selv? Les hva ungdommen mener her:

Les mer

Hva er Ung kultur møtes (UKM)?

ukm logo

Har du et talent du gjerne vil dele med andre? UKM er ikke bare for de som synger eller spiller et instrument - uansett hvilken form for kunst du driver med kan du bli med!

Les mer

Fem på gata: Politisk engasjert ungdom

Politisk engasjert ungdom (ung.no)

Flere og flere ungdommer engasjerer seg politisk. Ung.no har intervjuet fem av disse ungdommene. Se hva de brenner for.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap