Hopp til hovedinnholdet

Foreldrene mine er veldig strenge er det noen som kan hjelpe meg?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente på 16 år Foreldrene mine er veldig veldig strenge. Jeg får ikke lov til å være ute med venner, selv på dagtid. Altså alle sammen i verden har behov for å kunne være med noen man trives med, ha et litt mer sosialt liv enn å bare sitte hjemme hele dagen. Og når man først går ut så er det bare med familie. Jeg lurer på om det er noe man kan gjøre for å kunne forandre på dette, jeg orker ikke dette mer. Jeg er 100% sikker på at familien min ikke forandrer på dette, men om noen kan hjelpe meg. Er rett og slett lei av livet mitt være så snill og hjelp meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss!

Du skriver at foreldrene dine er veldig strenge og at du ikke får lov til å være sammen med venner ute, selv midt på dagen. Du har blitt lei av livet ditt av å ha det sånn. Det høres ikke godt ut! Du skriver også at du trenger hjelp for å få en endring på dette. Da går jeg ut fra at du har prøvd å snakke med dem, og prøvd å finne løsninger. Noen kan jo få lov til mer så lenge foreldrene vet hvor de er. Hvis du har lyst til å prøve å prate med dem en gang til legger jeg ved en artikkel med gode tips til å snakke med vanskelige foreldre.

Hvis du har prøvd å snakke med dem og ingenting fungerer synes jeg at du burde kontakte noen som kan finne litt mer ut av hvordan dette er for deg og som kan hjelpe deg med å gi råd til foreldrene dine eller kanskje innkalle til et møte hvor du og foreldrene dine kan snakke om dette sammen med en nøytral fagperson tilstede. Dette kan være helsesøster/sosiallærer/rådgiver på skolen din eller du kan ta kontakt med et familievernkontor. På denne siden kan du søke etter det familievernkontoret som tilhører din kommune.

Lykke til videre!

Hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie