Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil bli gravid.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er ei jente på 24, som har kjempe lyst på å bli gravid. (jeg tuller ikke) Jeg lurte på hva du synes om det? Jeg har alltid hatt lyst å bli mamma og jeg kan ikke vente i 5 år til, barn er SLT jeg vil akkurat nå. Så synes du det er lurt? Og har du eventuelt noen tips?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 24

Takk for at du skriver til oss.
Jeg blir litt usikker på hvilken alder du har, men jeg går ut fra det som står i teksten- 24 år. Hvis det var sånn at du var 14 år ville mitt råd helt klart vært at du ikke burde få barn nå. Det handler, blant annet, om den seksuelle lavalder som er 16 år. 
Det er ikke uvanlig som ung kvinne, 24 år, å ønske seg barn. Noen velger å få barn når de er 24 år, og tenker at de virkelig ønsker seg barn, samt at de har mye å tilby et barn.

Imidlertid er det forskjell på å ønske seg barn, og det å bestemme seg for at man skal ha barn. Mitt råd  til deg vil nok være at du tenker deg godt om før du bestemmer deg for å få barn, og tenke igjennom hva du ønsker å gi et barn. Barn har, slik jeg ser det, krav på omsorg og trygghet. Er det slik at du har en partner som også ønsker seg barn? Har du et sted å bo, og kan du gi et barn et trygt hjem, og økonomisk trygghet? 

Det jeg har skrevet over er ting, slik jeg ser det, man bør vurdere før man bestemmer seg for å få barn.

Barn er et stort ansvar. Når man først har fått barn er det selvsagt en stor glede også, men i tillegg til gledene er det et ansvar i minimum 18 år fremover.

Jeg håper du har fått svar på dine spørsmål.

Vennlig hilsen helsesøster

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Alt om graviditeten

Gravidmage (colourbox.com)

Graviditeten endrer seg for hver av de 40 ukene den kan vare. Her kan du blant annet lese om når man kan bli gravid, om hvordan det er å være gravid, om utviklingen uke for uke, om svangerskapsomsorgen og om fødselen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie