Hopp til hovedinnholdet

Vi står midt oppi en skilsmisse og jeg trenger en pause fra hjemmet mitt

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en 14 år gammel jente som trenger en pause fra hjemmet mitt. Vi står nå midt oppi en skillsmisse hvor mamma og pappa ikke klarer å samarbeide. De prater aldri sammen så jeg og søsteren min blir satt i mellom. (Søsteren min er kullet 99 og har en kjæreste å sted hun kan dra). Pappa sier ofte stygge ting om mamma til meg og kommenterer alt hun gjør på en måte som gjør meg kvalm. Mamma derimot har forandret seg helt og jeg kjenner hun ikke igjen lenger. Hun er lei seg hele tida og oppfører seg falskt mot meg på den måten at hun skal være så snill å god og kose på meg hele tiden. Det er så krampeaktig å jeg blir så sliten. Jeg snakker ikke med noen om dette å er helt innesperret. Jeg føler at jeg ikke har noe sted å dra for å få en pause. Jeg vil komme meg bort. Jeg tror det beste for meg er å komme meg bort litt til ting er ferdig å jeg kan komme hjem til et hjem. Ikke et hus som føles som en vakumpakke. Men vet ikke hvordan mulighet jeg har. Tusen takk hvis dere kan.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14

Tusen takk for at du skriver til oss! Du skriver at foreldrene dine holder på å skille seg og at det er veldig vanskelig å være hjemme nå. Dette høres ikke noe godt ut! Så fint at du prøver å passe på deg selv når det er tøft hjemme! Dette er jo egentlig foreldrene dine sitt ansvar og det hadde vært fint hvis du kunne snakket direkte til dem, men det høres ut som at det kan være vanskelig nå. Jeg synes du skal snakke om dette med en voksen du kan stole på sånn at de kan hjelpe deg til å finne en løsning sammen med foreldrene dine. Kanskje du har en tante eller noen andre som kan hjelpe deg. Hvis du ikke vil snakke med noen i familien kan du alltid snakke med helsesøster på skolen eller det er mulig å kontakte Barneombudet på telefonnummer 22 99 39 50 mellom 08:00 og 15:45 alle hverdager hvis du har flere spørsmål.

Lykke til videre!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Skilsmisse

Skilsmisse

De fleste blir berørt på en eller annen måte av samlivsbrudd. Det kan være deg selv det gjelder, eller en i din familie, en venn eller en nabo. Hva skjer når man skiller seg og hva er dine rettigheter som barn i en skilsmissefamilie?

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie