Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært emo en stund, men jeg har ikke turt å vise det til pappa

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år. Jeg har vært emo en stund, men jeg har ikke turt å være det hvis pappa er i nærheten. Det er ikke noe galt med pappa og jeg er veldig glad i ham, men han er veldig streng. Da jeg begynte å få interesse for emo stilen sa pappa at jeg ikke skulle bli det. Han visste/vet ikke at jeg har interesse for stilen så derfor begynte jeg å skifte klær når jeg skulle/skal til pappa. Jeg har ikke turt å snakke til noen fordi jeg er veldig følsom og begynner å gråte fort og da blir jeg veldig, veldig flau. Jeg vet det ikke er noe å bli flau over, men jeg blir det likevel. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre, jeg har ikke lyst til å leve med dårlig samvittighet fordi jeg liker en stil. Jeg trenger hjelp!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Du skriver at du har fått interesse for emo-stilen, men at du ikke tør å vise det til pappaen din og at du skifter klær når du skal til han. Du skriver også at ikke har turt å snakke med noen om det fordi du begynner lett å gråte for så å bli flau. Jeg er enig med deg i at du ikke trenger å bli flau over at du begynner å gråte, men jeg skjønner at det ikke alltid holder å bare vite det. Noen ganger kan det gjøre det litt bedre å vite at det er mange som har det ganske likt som deg. Ungdomstida er en periode hvor det er sunt å prøve å finne ut hvem man har lyst til å være, og da er det flere som velger emo-stilen, ihvertfall for en periode. Det kan være litt forvirrende for foreldre at ungdommen deres begynner å forandre seg og ta valg som er annerledes enn sine egne. Kanskje faren din er bekymret for at du skal ta andre valg som ikke er bra for deg som kan være forbundet med den stilen, også er han mer vant til å bestemme enn å prøve å snakke åpent med deg. Jeg synes du burde velge å ihvertfall snakke med en person som du stoler på, det kan være f.eks. være helsesøster eller en lærer hvis det ikke er noen andre som er mer naturlige for deg. Det er godt å få støtte når det er noe en synes er vanskelig. Det beste er om du kan fortelle faren din at det er dette som er ditt valg, men det kan hende du føler at du trenger litt hjelp på veien.

Lykke til!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie