Hopp til hovedinnholdet

Jeg får bare skjeft hos mamma, men hos pappa føler jeg at jeg kan noe. Jeg har prøvd å sagt ifra til foreldrene mine, men de hører aldri. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. mamma og pappa har vært skilt i mange år nå. Jeg har vært lei meg så og grått for meg selv pga det. Jeg lærer forskjellige ting hos dem. og jeg mener det ikke burde være sånn. Mamma lærer meg at man skal være bedre enn seg selv, mens hos pappa skal man være seg selv. Jeg får bare skjeft hos mamma, men hos pappa føler jeg at jeg kan noe. Jeg har prøvd å sagt ifra, men de hører aldri. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 14

Takk for at du skriver til oss! Du skirver at foreldrene dine har vært skilt lenge og at du har vært veldig trist for dette. Jeg skjønner godt at dette har vært vanskelig for deg! Du har også lagt merke til at foreldrene dine oppfører seg forskjellig og du beskriver at hos faren din lærer du å være deg selv og føler at du kan noe, men at hos moren din lærer du at du må være bedre enn man er og du opplever å få kjeft. Du skriver også at du har prøvd å si ifra, men at de ikke hører på deg.

Jeg synes det er synd at du opplever at foreldrene dine ikke hører på deg. Det virker som at det er spesielt viktig at du og moren din får snakket sammen. Kanskje det hjelper å velge et tidspunkt som dere begge har god tid og at du forbereder deg litt på forhånd med hva du vil si.

Det er vanlig at foreldre og ungdommer krangler og misforstår hverandre. Det er ofte ekstra vanskelig å være mor og datter en periode. Det går an å få hjelp av et Famlievernkontor for å lære seg å snakke bedre sammen. Jeg legger ved noen artikler som kan være til hjelp.

Lykke til videre!!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangler med mamma (eller pappa)

Jente og mor krangler (colourbox.com)

Når din egen mor (eller far) klager over noe av det du har gjort (eller ikke har gjort), man du bli irritert. Kanskje du blir frekk, kanskje blir de ufine, og dere er i gang.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse