Hopp til hovedinnholdet

Hvem skal jeg be i konfirmasjonen min?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er i en vennegjeng på 7 stk(meg og 6 andre). 2 av de har jeg kjent lengst, men har prøvd å ta litt avstand til de i det siste. Det er litt vanskelig når vi er i samme vennegjeng. De andre fire er veldig gode venner av meg de også. Spørsmålet mitt er egentlig om hvor mange venner det er vanlig å be i konfirmasjonen sin? Og hvem synes dere det er riktig å be av de? Vet jeg blir bett i de 2 som jeg har kjent lengst sine konfirmasjoner.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg tror ikke det er noe fasitsvar på dette, så man må bare gjøre det man føler er riktig. Ettersom dere er en vennegjeng vil jeg anbefale dere å prate om det, for det er sikkert fler enn deg som lurer på hvordan du skal gjøre det. I tillegg kan det være lurt å høre med foreldrene slik at ingen av dere ber fler enn dere får lov til. Kanskje kan det være en idé å be noen hver, slik at alle bli bedt, men at ingen blir bedt av alle. Hva passer best? Er det noen som skal konfirmere seg samtidig? Se litt på sånne ting, og spør hva de andre tenker. Jeg er sikker på at de blir glad for at noen tar det opp, for det er helt sikkert ikke bare du som er litt usikker. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er det vanlig å få i konfirmasjonsgave?

Fem femhundrelapper (Foto: Nils S. Aasheim/Norges Bank)

Mange spør ung.no om hva som er vanlig å få i konfirmasjonsgave. Noen føler de får for lite og noen føler de får for mye. Heldigvis finnes det verken gaver eller et beløp som er "vanlig å få".

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon