Hopp til hovedinnholdet

Jente, 13 år som er bekymret for sin mormor

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei. mormoren min er den eneste jeg har igjen av besteforeldrene mine. så selvfølgelig er jeg redd for å miste henne. hun har alltid slitt med alkohol og rus problemer, og bor i hjemmelandet mitt. men før jul skulle hun komme til oss og feire jul og nyttår. men alt gikk i svart. hun ble veldig syk og var i koma. jeg tror hun var full og falt ned et gjerde. hun var nær døden. så før jul måtte moren min reise til hjemmelandet for å være med henne på sykehuset. jeg husker at jeg bare ikke klarte å være glad og positiv de dagene. jeg prøvde å holde igjen tårene på skolen og prøvde så godt jeg kunne å skjule det. jeg gråter sjelden. men bare tanken på at den eneste mormoren min som er igjen er nær døden. stemningen hjemme var så trist. når jeg tenker tilbake på det kjenner jeg med en gang at jeg er nær gråten. nå har hun blitt litt bedre. men hun har blitt helt gal. hun sier at hun er lei av sykehuset og at moren min skal slutte å kontakte henne. jeg er så redd. men jeg vet ikke hvorfor

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres veldig trist ut slik du har det og veldig usikkert på hvordan din mormor har det med helsen sin og når du får se henne igjen. Jeg hører at du sørger veldig og må få snakket med noen om dette. Du trenger hjelp til å forstå og sette ord på alle de vonde følelsene du har inne i deg. Det er uvisst på hva som skjer med henne så du trenger hjelp til å få snakekt med din mor for å høre mer.


Du bør ta kontakt med helsesøster der du går på skolen for å få hjelp. Hvis du går å tenker på dette i hele tiden så får du ikke konsentrert deg på skolen om å lære og være i sammen med venner. Helsesøster kan hjelpe deg å sette ord på dette og kansjke også snakke med mamma om hvor mye du sørger over dette.

Lykke til!

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva er sorg, og hvordan sørger man?

jente sorg (colourbox.com)

Sorg beskrives ofte som de reaksjoner vi får når vi mister noen eller noe vi er glad i. Mange tror at sorgen er verst med en gang etter tapet, men de fleste ungdommer forteller at det tar litt tid før de virkelig forstår hva som har skjedd og hvilke konsekvenser det vil få i livet.

Les mer

Hva kan ungdom i sorg slite med i forhold til skolen?

Trist jente (COLOURBOX.COM)

På skolen kan ungdom i sorg merke endringer i sine faglige prestasjoner. Ungdom som er særlig fokusert på sorgen, opplever større endringer i å prestere faglig på skolen enn de som har sorgprosessen mer på avstand i hverdagen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie