Hopp til hovedinnholdet

Jente på 13 år synes det er vanskelig å velge om hun skal bo hos mamma eller pappa.

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! eg har hatt skilte foreldre sidan eg var 1/2 gammal.. eg bur hos mamma og har alle vennane mine her. (og han eg like) men eg har veldig lyst å flytte til pappa fordi eg ikkje ser han ofte. men samtidig vil eg ikkje, for eg veit a eg kjem til å savne vennane og crushen min.. kva skal eg prioritere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at dette må være kjempevanskelig for deg. På den ene siden har du mamma og vennene dine, på den andre siden pappa og muligheten til å se mer til ham.

Det som er fint med det du skriver, er at det virker som om dette er ditt valg. Mange unge opplever at de ikke kan velge selv, og blir veldig opptatt av å gjøre det de tror er best for foreldrene.

Her må du nemlig tenke gjennom hva som blir den beste løsningen for deg i din hverdag. Hvordan blir det å bytte skole når du er 13 år? Hvilket inntrykk har du av skolemiljøet hos pappa? Hvordan blir hverdagen hjemme hos pappa sammenlignet med det du er vant til?

Er det et alternativ å bo hos mamma, men være mer hos pappa enn du er i dag? Kanskje kan dere planlegge at du er der i vinterferien, høstferien, langhelger osv i tillegg til den kontakten dere har nå? Mange ungdommer har også mye kontakt med foreldre de ikke bor hos på sms, Skype eller andre elektroniske medier.

Mange opplever det nyttig å snakke med en voksen som ikke kjenner foreldrene dine i en slik situasjon. Du kan be om en prat med helsesøster, på helsestasjon for ungdom, sosiallærer på skolen eller på familievernkontoret.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse