Hopp til hovedinnholdet

Jente på 11 år har det ikke så bra hjemme. Pappa banner og kjefter mye, og hun tør ikke snakke om det til noen.

Jente
 

Spørsmål

Hei. Jeg har det ikke så veldig bra hjemme, pappa banner til meg hele tiden og blir kjempe sur av nesten alt og han kjefter på meg for hver ting jeg gjør! Noen av venninne mine lirer på som sjer og hvorfor jeg er så deppa men da tørr jeg ikke svare fordi jeg tør bare ikke. Jeg tørr ikke si ifra til noen om dette den eneste som vet det er bestevenninna mi fordi vi har lovet og fortelle alt til hverandre... Jeg vil ikke si det til noen fordi jeg vil ikke skape problemer for pappa. Hilsen jente på 11 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Så fint at du skriver hit om dette. Det betyr at du vil ordne opp i denne situasjonen og få det bedre. Det fortjener du!

Det er lett å forstå at du er redd for å si fra til noen om hvordan du har det fordi du ikke vil skape problemer for pappa. Samtidig høres det ut som om pappaen din allerede ikke har det så greit. De aller fleste foreldre som oppfører seg sånn, vet egentlig at det er galt. Likevel kan det være grunner til at de ikke klaret å stoppe, og i stede oppføre seg hyggelig. Dette kan det hende pappaen din trenger hjelp til. Uansett er det ikke riktig at det skal gå ut over deg. Du er bare 11 år, og trenger voksne rundt deg som kan støtte og hjelpe deg.

Først synes jeg du skal tenke over om det er en voksen du kjenner som du liker og har tillit til. Det kan være mamma, en tante eller onkel, besteforeldre eller kanskje en nabo? Hva med mammaen til en av vennene dine? Hvis ikke du kommer på noen du kan snakke med, så kan du gå til helsesøster eller en lærer på skolen. Si at du ikke har det så greit og at du trenger en du kan snakke med. Du kan også ringe Alarmtelefonen for barn og unge. Denne kan du lese mer om under svaret.

Det er ikke dårlig gjort mot pappa å be om hjelp. Pappa er nok glad i deg på sin måte, og vil at du skal ha det bra. Da er det også i hans interesse at dette blir annerledes.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer

- Hva kan jeg snakke med Alarmtelefonen om?

Jente ringer (foto: 116111.no)

Jeg har sett reklame for Alarmtelefonen for barn og unge, jeg har det ikke bra, men vet ikke hva jeg kan snakke med dem om?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie