Hopp til hovedinnholdet

Jeg trives ikke hverken hos mamma eller pappa. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg bor for det meste hos mamma, men drar til pappa når jeg har lyst. Men greia er at jeg egentlig er lei av å bo hos mamma, siden hun fester veldig mye. Hun oppfører seg som en tenåring, og har venner som er for eks 4 år eldre enn meg bare, så fester hun med dem noen ganger. Jeg blir veldig flau, og lei meg. Greia er at jeg ikke vil bo hos pappa, fordi der føler jeg meg ikke som hjemme. Sitter hele tiden på rommet mitt, og synes det er kleint å gå ut til stua eller kjøkkenet. Han har fått seg en ny dame, med to barn, og jeg og dama hans har de dårligste forholdene noensinne, og begge er enige i det at det ikke er vits å fikse på noe, siden vi ikke tåler hverandre såpass mye. Jeg klarer ikke å konsentrere meg på skolen, og når jeg gjør lekser hjemme hos mamma, siden det stadig kommer meldinger til hun, og mobilen ringer hvert 5 min og samtalene varer i 1 time. Jeg må som oftest stikke ut og øve til prøver og lignende. Jeg håper dere svarer meg så fort som mulig.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Slik du beskriver hvordan du har det hos hver av foreldrene dine høres det ut som det er vanskelig for deg å følge opp de krav du har på skolen osv. Det er i hjemmet du skal hente overskudd, føle trygghet og støtte slik at du kan utvikle deg og klare de oppgavene som møter deg nå og videre i livet.
Jeg vil foreslå at du tar kontakt med skolehelsesøster eller på Helsestasjon for ungdom. De kan hjelpe deg til evt. å snakke med foreldrene dine om hvor vanskelig du har det. Eller de kan hjelpe deg til å ta kontakt med feks. barneverntenesten for å få hjelp til å snakke med foreldrene dine.
 


Med hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hva er barnevernet?

colourbox.com

Barnevernet skal gi barn, unge og familier hjelp og støtte når det er vanskelig hjemme. Det er foreldrene som har ansvar for å gi sine barn omsorg. Men hvis de ikke får det helt til, skal barnevernet hjelpe til slik at barn og unge får omsorg, trygghet og utviklingsmuligheter.

Du kan ringe alarmtelefonen, tlf: 116111 eller kontakte barnevernvakta om du trenger hjelp nå.

Les mer

Du kan selv kontakte barnevernet

Jente ringer (colourbox.com)

Har du det vanskelig hjemme eller er bekymret for hvordan andre har det? Meld fra til barneverntjenesten. I barneverntjenesten tenker man at det er bedre å si ifra, enn å la være.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie