Hopp til hovedinnholdet

Føler meg tilsidesatt i søskenflokken. Er jeg mindre verdt?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Jeg har 5 søsken (en storebror, en lillebror, to yngre halvsøstre og en stesøster) og jeg er så lei av å aldri få oppmerksomhet av foreldrene mine! Foreldrene mine er skilt, men uansett hvem av dem jeg er hos bryr de seg bare om yngste barna. Mamma forteller alltid lillesøster hvor pen og flink hun er og hvor glad hun er i henne, mens hun forteller meg hvor mye bedre søsteren min er enn meg. Når jeg forteller mamma om hvordan jeg føler det sier hun bare 'sånn er det å ha søsken'. Hos pappa er det den andre halvsøsteren min som får all oppmerksomheten. Når jeg var der for en stund siden slo hun meg, og da sa pappa at det sikkert bare var et uhell. Da jeg slo henne tilbake fikk jeg masse kjeft av både pappa og stemoren min. Han har aldri kommet i foreldremøter, skoleavslutninger osv på skolen min eller brødrene mine, men kommer alltid når det gjelder søsteren min, samme med mamma. Det er så urettferdig! Selv om jeg ikke er yngst er jeg vel ikke mindre verdt?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Du forteller at du føler deg tilsidesatt i søskenflokken, og du lurer på om du ikke er så mye verdt for foreldrene dine som de andre søsknene dine. Det er vondt å føle det på denne måten!
Ta kontakt med skolehelsesøster og fortell henne hvordan du opplever situasjonen. Kanskje hun kan ta kontakt med foreldrene dine for å ha en samtale med dem om din situasjon, enten med eller uten deg.
Du kan også foreslå for foreldrene dine at de tar kontakt med et familievernkontor. Her kan dere få hjelp til å snakke sammen i familien og løse problemer, slik at alle får en god livssituasjon. På et familievernkontor har de mye kunnskap og erfaring på å samle familien og hjelpe slik at alle kan få en bedre situasjon der alle føler seg sett, hørt og verdifullel!

Lykke til videre!

Vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie