Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg i overtale foreldrene mine til å la meg ha kjæledyr?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har veldig lyst på kjæledyr, men jeg får ikke lov! Da jeg gikk i sjette så fikk jeg to dvergkaniner, men de døde i sommer fordi de rømte ut av buret og blir drept av et rovdyr. Argumentet mine foreldre bruker mot at jeg skal får kjæledyr, er at jeg ikke passet godt nok på kaninene vi hadde, og det er absolutt ikke sant. Jeg elsker virkelig dyr, og etter at kaninene døde har jeg følt meg litt ensom. Og jeg spør kun etter hamster, ørkenrotter eller et akvarium! Jeg stiller virkelig ikke store krav, og jeg er ansvarsfull nok til å passe på det dyr. Vi har plass i huset, har penger nok og i feriene har jeg masse venner som kan passe på dyret. Jeg blir 15 om noen dager, men jeg får ikke lov uansett. Så hvordan kan jeg i overtale foreldrene mine til å la meg ha kjæledyr?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei! 

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg forstår at du ønsker et kjæledyr og at du er fortvilet. 

Du er under 18 år, og dine foreldre bestemmer. Det er dessverre lite du kan gjøre hvis foreldrene dine står på sitt og sier at nei. 

Jeg tenker at det kanskje vil være lurt å snakke med foreldrene dine om dette engang til og fortelle dem hva du tenker rundt dette. 

Jeg tror det er en dårlig idé og mase seg til å få et dyr, du kan kanskje prøve å vise foreldrene dine at du er ansvarsfull på andre måter, du kan f.eks. hjelpe litt til hjemme? 

Jeg legger ved en artikkel som du kan ta en titt på. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie