Hopp til hovedinnholdet

jente, 13 år mammaen har fått seg kjæreste som tar all oppmerksom fra henne.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Moren min har fått seg en kjæreste.. han er snill osv. men.. nå så føler jeg at mamma ikke legger merke til meg lenger og at jeg alltid kommer som nr. 2. Alltid jeg som må spørre (mase egentlig) om å gjøre noe, men hun er liksom alltid så sliten eller har ikke så lyst eller opptatt. Men når kjæresten spør orker og vil hun alt, han har spurt om akkurat det samme som jeg har spurt om, men med meg så orker eller vil jo hun så klart ikke.. Det har alltid vært meg og mamma. Jeg føler at han har tatt plassen min og tar over alt, inkl. moren min. Jeg føler at mamma har endret seg en del. Jeg får så lite oppmerksomhet av mamma, og jeg trenger mer. Jeg elsker mammaen min og jeg vil at hun skal være er lykkelig, jeg vil henne alt godt. Men føles noen ganger som om hun glemmer meg. Har snakket med henne om alt dette og har sagt hva jeg føler, men hun sier imot, sier at det ikke er sant, at hun gir meg oppmerksomhet. Jeg trenger den gamle mammaen min tilbake. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du forteller at du opplever at moren din har fått seg kjæreste som mammaen din gir all oppmerksomhet til. Du opplever at han har tatt den plassen du hadde.
Dette høres vondt ut for deg. Du har forsøkt å snakke med mamma om dette som ikke hjalp. Du skriver at kjæresten er snill og grei. Er det slik at du kan snakke med han om hvordan du har det og om han kan hjelpe til å gi deg mere oppmerksomhet hjemme?

Du kan også ta kontakt med helsesøster på skolen så du kan snakke med noen anonymt om dette. 

Lykke til! 

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie