Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil så gjerne feire bursdagen til bestevenninnen min og overnatte uten voksne, men mamma lar meg ikke få lov. Hva skal jeg si eller gjøre sånn at mamma skal si ja til slutt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er så sykt lei meg nå. Til helgen er det bursdags fest hos min venninne. Vi skal være alene hjemme uten mas med foreldre. Men problemet er at jeg ikke for lov til å være alene hjemme en natt hos min venninne siden mamma og pappa skal på hytta og at moren til hun vi skal være hos ikke er hjemme. Jeg vil så innmari friere bursdagen til bestevennen min og overnatte. Vi er 5 tilsammen. Hva skal jeg si eller gjøre sånn at mamma skal si ja til slutt? Jeg prøvde å si at moren til venninna mi skal være hjemme (som egentlig ikke er sant) og kommer hjem 22.00 men hun sier fortsatt ikke "ja". Pils hjelp meg! Klem fra en desperat jente som vil feire bursdagen til sin bestevenn;)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente, 13

Takk for at du skriver til oss! Du skriver at du har lyst til feire bursdag hos bestevenninnen din uten at det er noen foreldre som er hjemme, men at foreldrene dine sier at du ikke får lov. Jeg skjønner at dette er kjempeleit for deg.

Det er vanskelig for meg å fortelle hvordan du skal få moren din til å forandre mening, for det er ofte vanskelig å overtale noen som allerede har bestemt seg. Kanskje moren din til og med har skjønt at du ikke har snakket helt sant (mødre er jo irriterende gode til sånt). Kanskje du kan høre om det hjelper om det er noen andre voksne hjemme som bor like i nærheten av venninnen din og som kan følge litt med på dere. Det kan jo også være at det går an å få moren til venninnen din til å være hjemme hele kvelden, men da blir kanskje litt av poenget borte. Prøv å snakk med moren din og fortell henne hvor viktig det er for deg. Lytt til hennes bekymringer og vis at du er til å stole på. Det beste er egentlig å være ærlig, ihvertfall på sikt. Jeg legger ved en artikkel hvor du kan finne flere tips.

Lykke til!

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie