Hopp til hovedinnholdet

Jeg må dele rom med mine nye trillingsøsken, men dette vil jeg ikke. Hva kan jeg gjøre?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 17 år. Jeg har fem brødre og tre søstre. Jeg er den eldste. Og jeg er glad jeg har mange søsken (alle er hel søsken) Vi bor i et veldig stort hus, der alle har vært sitt rom. MEN, nå har vi alle fått vite at vi skal få et søsken til, de sa det for en stund siden, men poenget er at det blir trillinger, og at de må dele rom med meg. Liker ikke å snakke med foreldrene mine om dette, men jeg syntes at det begynner å bli nokk. hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Det er jo virkelig utrolig at du skal bli storesøster til hele 11(!!) stykker. Det er det ikke mange som kan skryte av. Men jeg skjønner at det kan bli voldsomt og at det ikke er spesielt moro når det går ut over ditt privatliv.

Selv om du ikke liker å snakke med foreldrene dine om det, syns jeg likevel at det lurt at du sier ifra dersom du kjenner at det blir nok og at du vil finne andre løsninger enn at de tre flytter inn på rommet ditt. Du kan forsøke å si noe om dette uten at det trenger å bli klaging eller utakknemlighet. Snakk med dem når dere har litt god tid og dere har det fint sammen, da er det oftere større sjanse for at det blir en OK prat.

Du kan for eksempel både si at du er glad for å ha mange søsken og at du er forberedt på at det skal komme flere. MEN at du som storesøster og 17-åring har behov for privatliv (kanskje den med aller mest behov av dere søsknene, ettersom du er eldst?) og at du håper det er mulig å diskutere andre løsninger enn at tre babyer flytter inn til deg. Kanskje du må være forberedt på å dele med en annen av søsknene dine, eller å få et mindre rom. Man må gjerne møtes på midten når det gjelder slike praktiske løsninger som dette handler om. Det er sjelden et hus har 12 soverom så at man må dele er naturlig. Men det er ikke enten eller! Så jeg håper at ved å prate sammen om være åpne for flere muligheter, kan du og foreldrene dine bli enige om en løsning som er god for alle. Lykke til, det høres ut som du og familien din går nye og spennende tider i møte.
Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie