Hopp til hovedinnholdet

Venninnen min har fått kreft og ligger på sykehuset. Jeg vil gjerne sende henne sms men vet ikke hva jeg kan skrive

Jente 15 år
 

Spørsmål

Venninna mi ligger på sykehuset. Hun har fått vite at hun har kreft. Jeg har fått vite at hun ønsker å få meldinger, men helst ikke om sykdommen. Jeg vil gjerne sende henne en melding til henne, men jeg vet ikke hva jeg kan skrive?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Så trist å høre om venninnen din! Men så bra at du ønsker å støtte henne og vise henne at du bryr deg. Det er ikke alltid lett å vite hva man skal si eller gjøre når noen blir syke, og man er kanskje redd for å si noe feil så det blir verre eller man får et vanskelig forhold. Men heldigvis har venninna di sagt noen ting om hva hun helst vil, så da kan du forholde deg til det! Og ingen er jo "proffe" på en slik situasjon så det viktigste er å gjøre noe. Det er nok det hun kommer til å huske senere og - ikke hva du gjorde eller sa, men hvordan du fikk henne til å føle seg!

Her er et forslag til hva du kan skrive (med dine egne ord, selvsagt):

"Kjære (navnet på venninna di). Jeg syns det er trist at du er på sykehuset nå.Jeg savner deg her hjemme i hverdagen. Jeg tenker mye på deg og hvordan du har det. Jeg vet at du vil snakke om andre ting en sykdom så jeg tenkte jeg skulle fortelle deg litt om hva som skjer her om dagen (så kan du jo fortelle litt sladder og andre morsomme ting fra deres felles liv som hun kjenner til). Jeg lurer også på hva du driver med mens du er på sykehuset? Hvordan er hverdagen din? Gjør du noe spennende eller annerledes? Kanskje jeg kan komme og besøke deg der du er, hvis det er lov? Det hadde vært fint. Jeg ønsker deg alt godt. Og ring meg gjerne hvis du har sjansen, så kan vi prate mer! Hilsen (deg)"

I en slik sms sier du åpent og ærlig hvordan du føler deg og i tillegg sier du at du vet hva hun vil og kommer hennes ønske i møte. Hvordan tror du hun ville føle om hun fikk en slik melding? En god pekepinn for å føle at du har skrevet en ok sms er å snu det på hodet: Hva om det var du som var syk? Hva ville du likt at en annen venn skrev til deg? Det svaret du da får er nok ikke så ulikt fra hva venninna di tenker.

Hun er heldig som har en venn som deg, som bryr seg og som vil jobbe litt for å si noe fint til henne. Lykke til, håper hun blir frisk snart!

Vennlig hilsen familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan kan du støtte en venn i sorg?

Trist gutt (colourbox.com)

Det er ikke lett å vite hvordan man skal oppføre seg overfor noen som opplever sorg. Her får du noen tips til hva DU kan gjøre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap