Hopp til hovedinnholdet

Jeg trenger en treningsplan og en matplan.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Jeg er 16 år gammel trenger en treningsplan er 174 noe med 60-70 kilo jeg vil da trene mere jeg trenger bare en treningsplan for mat

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørmålet ditt. Så fint at du vil komme igang med trening. Du skriver ikke så mye om hva slags erfaring du har fra før, så svaret blir veldig generelt. 

En plan kan være å trene styrke 2-3 ganger i uken, og utholdenhet 2-3 ganger i uken. Når det gjelder styrketrening, legger jeg ved en artikkel med tips til øvlser du kan gjøre hjemme. Men du kan også trene på et treningssenter hvis du heller vil det. Da anbefaler jeg deg at du får en veiledningstime og et program som er tilpasset deg.

Utholdentetstrening kan trenes på mange måter, for eksmpel sykling, løping, svømming eller langrenn. Gjør noe som du liker. Du kan gjerne trene både intervaller og litt roligere og lengre trening. Les mer om dette i artikkelen under.

Hvis du ikke er vant til å trene, så er det lurt å starte litt rolig, for eksempel med 1-2 treninger i uken. Og så kan du etter noen uker øke gradvis. 

Husk også at hverdagsaktiviteten er minst like viktig som treningen, så prøv å gå eller sykle hvis du skal et sted istedenfor å kjøre, ta trapp i stedenfor heis.

Jeg kan ikke sette opp en korstholdsplan for deg, men på denne siden får du en fin oversikt. Jeg legger også ved et par artikler med råd angående kosthold.

 Hilsen fysioterapeuten, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Zelda om trening

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Zelda sliter med å komme igang med treningen. Vi har tipsene på emnet "Trening og idrett".

Les mer

Styrketrening du kan gjøre hjemme

Hjemmetrening (ung.no)

Å trene styrke har mange positive effekter. Økt muskelstyrke strammer opp, og gjør oss i stand til å takle mange av hverdagens oppgaver bedre. Det kan også være med på å forebygge skader, både innen idrett og ellers.

Les mer

Styrketrening

Jente løfter kettlebell (www.colourbox.com)

I denne artikkelen kan du lese om hvorfor styrketrening er bra og få tips til ulike måter å trene styrketrening på. Det er viktig med god teknikk når man trener styrke.

Les mer

Hva er utholdenhet og hva er kondisjon?

utholdehnhetstrening (colourbox.com)

Vi bruker ofte ordene utholdenhet og kondisjon om hverandre. Begge deler handler om evnen til å holde på med en aktivitet over tid. Og det kan trenes opp!

Les mer

Dette bør du spise før og etter trening

Lønner det seg å spise før du trener, og hva skal du i så fall spise? Hvor viktig er det egentlig med drikke under treningen? Få gode tips til hva du bør spise og drikke før, under og etter trening her!

Les mer

Tips til å spise riktig

Venner som spiser sammen (colourbox.com)

Med forskjellige råd i media kan det være vanskelig å vite hva man skal spise for å være sunn. Se her hva Helsedirektoratet anbefaler.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Idrett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om idrett