Hopp til hovedinnholdet

Pappa vil at jeg skal flytte til han, men jeg vil ikke la mamma bo alene. Hva skal jeg velge?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei:) jeg er en jente på 13 år og foreldrene mine er skilt og jeg bor hos mamma men pappa vil jeg skal flytte til han men jeg og mamma bor alene og pappa bor me samboer og to barn men jeg vil ikke la mamma bo alene så jeg vet ikke hvem jeg skal bo hos:( Håper jeg snart for svar:))

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at skriver til oss med et så viktig spørsmål. Du skriver at faren din vil at du skal flytte til han, men at du ikke ønsker at moren din skal bo alene.

Det kan virke litt som du kjenner deg dratt mellom to foreldre som du er glad i, og det kan jeg godt forstå at kan være vanskelig for deg! Du virker som en som vil være snill med foreldrene dine. Det er fint, men pass på at det ikke går utover deg selv.

Det viktigste for foreldrene dine er nok at du skal ha det bra! Foreldrene dine er voksne nok til å passe på seg selv. Prøv å kjenne etter hva som er det beste for deg.

Det kan være fint å snakke med noen andre enn foreldrene dine for å rydde i hva du egentlig vil. Hvis du snakker med en av foreldrene dine kan du lett bli påvirket av hva du tror den vil du skal mene.

På familievernkontor bør ungdom høres når foreldre skal bli enige om hvor barna skal bo. De som jobber der er flinke til å snakke med ungdom og forstå hva ungdom vil.

Hvis du ikke skal på familievernkontoret med foreldrene dine kan du snakke med helsesøster eller andre voksne du stoler på og be om hjelp til å finne ut hva du ønsker.

 

Vennlig hilsen familiepsykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

DU skal bli hørt når foreldrene dine skilles

Saks og hjerte som er klippet i to (colourox.com)

Når foreldre skilles hender det at de flytter langt fra hverandre. For mange blir det mye reising mye fram og tilbake, og selv om foreldrene bor ganske nær hverandre kan livet bli ganske upraktisk. Fra du har fylt 12 år, skal det legges stor vekt på dine meninger om hvor du vil bo.

Les mer

Råd til deg som har to hjem

Jente pakker kofferten sin (colourbox.com)

Foreldrene dine er glad i deg, men ikke i hverandre lenger. De bor hver for seg, og du flytter imellom. Du vil at alle skal ha det bra. Og helst vil du ha det bra selv også, men hvordan få til det?

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skilsmisse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skilsmisse