Hopp til hovedinnholdet

Bør jeg avslutte vennskapet?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg var bestevenner med flere før jeg begynte på ungdomsskolen, men så begynte de å ignorere meg og sluttet å være med meg. Når jeg spurte om vi skulle finne på noe sa de at de ikke kunne, men i ettertid fikk jeg vite at de hadde hatt besøk av en av de andre gamle bestevennene mine. Nå har jeg på en måte kommet meg over det, men det gjør fortsatt vondt. Jeg har fått meg nye venner, men der har to av de kranglet og hater hverandre. Og hvis jeg støtter en av dem blir den andre sur. Dette er sykt irriterende og jeg blir gal når jeg er i nærheten av de fordi de med en gang begynner å baksnakke hverandre. Bør jeg støtte en av dem eller bare slutte å være med begge? Har prøvd å få de til å bli venner igjen men det gikk ikke og begge ble sur fordi jeg i det hele tatt prøvde å gjøre noe så idiotisk som det.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er alltid vanskelig når to venner krangler,- spesielt når du blir dratt inn i det. Jeg vil råde deg til å stille deg nøytralt. Gi klar beskjed til begge om at du ikke har noe ønske om å havne i midten. Du har forsøkt å løse konflikten, men når de ikke ønsker din hjelp kan de heller ikke regne med at du skal ta noens side. Du ønsker å være venner med begge og håper at de kan respektere dette. Dette er ikke din krangel. Å baksnakke den andre til deg vil ikke gjøre noen nytte. Det er bare fint om du er klar på dette, slik at de vet hvor du står og det ikke blir noen misforståelser:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

5 på gata: Vennskap

5 på gata om vennskap

Ung.no har spurt fem ungdommer om hva som kjennetegner en god venn, hvilke råd de har til hvordan man kan bli kjent med nye mennesker, og hvordan de løser vennekrangler.

Av Jacob, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få slutt på baksnakkingen?

Jente hvisker (colourbox.com)

Baksnakking er et vanlig problem, det kan oppfattes som uskyldig når det skjer, men være veldig ødeleggende og føre til dårlig miljø i klassen eller vennegjengen.

Av Julie, ungdomsredaksjonen ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap