Hopp til hovedinnholdet

Mamma og pappa krangler, jeg føler meg maktesløs. Pappa er voldelig, og jeg har ofte selvmordstanker. Hva skal jeg gjøre?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Mamma og pappa krangler, jeg føler meg maktesløs. Pappa har blitt såkalt syk, og sier at han tar medisiner. Han drikker og snuser hver dag, han mener dette gjør han roligere. Han er voldelig, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg er ikke hjemme veldig mye med tanke på treninger, så jeg vet ikke alltid situasjonen hjemme. Jeg våknet idag, mamma hadde dratt, jeg gikk ned. Pappa kommer etter, og han sier han tok KVELERTAK PÅ MAMMA. Jeg kan ikke gjøre noe med det! Vær så snill, han sier ikke hva som feiler han. Jeg kan ikke gjøre noe! Hjelp, vær så snill. ( jeg har ofte selvmordstanker, pappa mener det er min feil at han er syk, etc. Alle er mot meg. Jeg hater livet mitt

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 og takk for at du skriver til oss!
Du beskriver en alvorlig og bekymringsfull situasjon hjemme, og ut i fra hva du skriver kan jeg godt forstå at du kan kjenne deg maktesløs! Du skriver at faren din mener at det er din skyld at han er syk, dette er det viktig for meg å presisere at det ikke er: Det er ikke din skyld at pappaen din er syk! Faren din er selv ansvarlig for sin egen helse og for sine handlinger. Du skriver at du ofte har selvmordstanker og opplever at alle er mot deg. Har du pratet med noen om hvordan du har det, og om hvordan situasjonen hjemme er? Jeg vil råde deg til å kontakte helsesøster på skolen eller Helsestasjon for Ungdom, slik at du kan få satt ord på dette og få hjelp til hvordan du kan få det bedre - både hjemme og med deg selv. Du kan også kontakte Alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111. Dette er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. De kan hjelpe deg å finne hjelp der du bor. Å ringe alarmtelefonen er gratis.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Jente ringer (foto: 116111.no)

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Problemer hjemme
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om problemer hjemme