Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på valp, hvordan kan jeg overtale foreldrene mine?

Jente
 

Spørsmål

hei. jeg er en jente på 12 år. jeg har sykt lyst på en valp men mamma å pappa sier vi må tenke på det. hvordan kan jeg overbevise mamma å pappa på å få hund. er dere grei så kom med forslag. jeg har sykt lyst på hund.men pappa sier hvem skal gå tur me hunden. jeg sier at jeg kan gå tur med hunden hvær dag rett etter skolen.å er dere greie å komme med noen forslag på hvordan jeg kan bidra med å få hund. håper jeg får svar så fort som mulig. M.V.H. Marte.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! Jeg skal prøve å hjelpe deg så godt jeg kan!

Mitt tips til deg, er å søke på nettet om fordeler av å ha en hund. Her kan du finne mye god informasjon, som du kan skrive ned og bruke som argumenter. I tillegg bør du skrive ned hvordan du har planlagt at du skal ta vare på  hunden. Et godt argument, er at du lærer deg å ta ansvar eller at en hund kan bidra med mye godt i en familie, som for eksempel at den fører til aktivitet. Videre, ville jeg øvd meg på å si argumentene for meg selv noen ganger foran speilet.

Når du skal snakke med foreldrene dine om dette, lønner det seg å virke forberedt. Be om at dere setter dere ned ved et bord og diskuterer. Legg frem argumentene dine på en ordentlig måte. Søk gjerne også på "evnen til å overtale" og skaff deg noen tips. 

Jeg håper dette går veien, og ønsker deg lykke til!

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie