Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på marsvin, hvordan skal jeg si det til mamma og pappa?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, visste ikke helt hvor jeg skulle putte dette inn under men tror dette er passende. Jeg har hatt marsvin før, 2 stk de var søsteren min sine og jeg var kjempe glad i dem. Nå kjenner jeg at jeg har KJEMPE lyst på marsvin igjen!! Og jeg bare elsker dyr, vil egt ha hund men får ikke lov av mamma. Men marsvin hadde vært kjempe fint. Jeg elsker marsvin og jeg kosa med dem veldig ofte!! Hvordan kan jeg snakke med mamma og pappa om dette?? Hilsen jente 14

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er litt usikker på hvordan du skal gå frem. Først vil jeg si at det ikke er noe du trenger å være nervøs for. Du har ikke gjort noe galt, og skal rett og slett bare spørre om noe du har lyst på. Du kan gjerne ta det opp på et tidspunkt dere har litt tid, slik at dere kan prate skikkelig om det. Fortell hva du tenker, og hør hva de har å si. Du kan gjerne forberede deg på at de kommer til å stille noen spørsmål. Har du tid? Kommer du til å klare å ta vare på marsvinet på egenhånd? 

Jeg kan ikke garantere at de sier ja, for det er mye jobb og det koster mye penger å ta vare på et dyr. Uansett tror jeg du vil tjene på å forberede deg, og vise at dette er noe du gjerne vil. 

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie