Hopp til hovedinnholdet

Hater mamma meg? Hun brøler og sier stygge ting til meg. Hvordan kan jeg få henne til å like meg?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hater mamma meg ? Jeg spør etter mamma om hjelp til ting som skjer i livet mitt hun blir kjempe sint på meg smeller døra i ansikte mitt og brøler mye stygge ting til meg hva skal jeg gjøre for og få Hun til å like meg ?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det høres veldig vondt ut å ha det sånn som du beskriver. Du sier at du snakker med henne om viktige ting i livet ditt, men at hun ikke lytter og sier stygge ting, som gjør at du føler at hun ikke liker deg. Det er veldig trist å høre.

Du ønsker å vite hva du skal gjøre for at hun skal like deg. Foreldre er som oftest glad i barna sine, men de er ikke alltid like flinke til å vise det. Mammaer er mennesker som alle andre og kan ha dårlig dager hvor de ikke orker så mye og blir fort irriterte.

Mange ungdommer forteller foreldrene sine lite om hva som skjer i livet deres og hva de er opptatt av. Dette kan gjøre at foreldrene blir engstelige og ønsker mer kontroll, og maser om at man skal være mer hjemme og være med på ting. Er det slikt hjemme hos dere?

For noen foreldre er det litt vanskelig at barnet/ungdommen begynner å få egne meninger om ting og ønsker å gjøre mer på egenhånd. Da kan noen foreldre bli mer sinte og irriterte, og muligens rope og skrike litt oftere.
I artikkelen under står det mer om dette og hva du kan gjøre.

Det jeg anbefaler deg først å gjøre er å snakke med mammaen din om hvordan du har det og at du føler hun ikke liker deg. Jeg tenker at hvis hun får høre dette fra deg, vil hun gjør noe for at forholdet mellom dere skal bli bedre. Om du ikke ønsker å si det til henne ansikt til ansikt (som kan være veldig vanskelig), kan du skrive et brev eller be et familiemedlem (eller andre) snakke med henne sammen med deg. For at moren din skal forstå hvordan hun er mot deg og bli flinkere til å vise at hun er glad i deg, må du fortelle henne det. Jeg legger også ved en artikkel om å snakke med foreldre om vanskelig ting, som kan være til hjelp.

Du kan også snakke med en voksen som du stoler på om det som er vondt. Det kan være helsesøster, sosiallærer eller noen i ditt nettverk.

Hvis du vil snakke med noen helt anonymt kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111. Det er gratis.

Jeg håper at dette er til hjelp for deg og at du får det bedre hjemme.
Lykke til!

Hilsen Helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie