Hopp til hovedinnholdet

Jente, 15 år som sliter med en mor som er uforutsigbar i humøret.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har det stort sett greit hjemme med en familie som bryr seg masse om meg, men jeg bor med en mor som har ekstreme humørsvingninger osv. I det ene sekundet kan alt være greit, men før jeg vet ord av det har jeg sagt noe fornærmende og hun klager og skriker veldig høyt. Hun prøver også fremstille det som at jeg hater hun og sier ofte etter en krangler: "Du hater med egentlig du". Hun liker å fremstille meg i et dårlig lys, og har en tendens til å være veldig spydig og veldig høylytt. Jeg ender alltid opp med å være den rolige og modne av oss. Problemet er kanskje ikke så stort, men stort nok til at jeg har hatt store ønsker om å flytte. Hva skal jeg gjøre? -Jente

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det høres ikke greit å være deg. Du forteller om en mor som er uforutsigbar. Du vet aldri i hvilket humør hun er i, og det blir veldig utrygt å forholde seg til. Du forteller ikke noe om det er en pappa der som er der for deg? 

Du bør snakke med helsesøster om dette å få noe råd og få litt støtte på hvordan det er hjemme hos deg. 

Lykke til!

 

Hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie