Hopp til hovedinnholdet

Jente 14 år gruer seg til konfirmasjonen sin og lurer på om det går an å avbryte det hele?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg skal konfirmere meg til høsten og har en del undervisning og en leir igjen. Jeg HATER alt det som har med konfirmasjonen å gjøre, og gråter hver gang jeg tenker på det. Det er mamma som har bestemt at jeg skal konfirmeres, og jeg tvinges med på opplegget. Jeg har ingen motivasjon, lyst eller glede av å være konfirmant. Spørsmålet mitt er derfor om det går an å avbryte konfirmasjonen og opplegget før. Jeg gruer meg skikkelig og har virkelig ikke lyst til å bli konfirmert. Hilsen en jente som gruer seg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Dette høres ikke noe greit ut. Konfirmasjonen skal jo være en hyggelig og fin ting der du skal være midtpunkt og ha det bra. I stedet har det blitt helt feil for deg, du har ingen motivasjon og bare gruer deg.

Du skriver ingenting om hvorfor du gruer deg og hater alt som har med konfirmasjon å gjøre. Jeg lurer derfor på om det er mulig å gjøre noe med dette? I så fall kan du gjeren skrive et nytt spørsmål hit som vi kan forsøke å svare på. Du kan også diskutere saken med helsesøster eller en annen voksen du har tillit til.

Det korte svaret på spørsmålet du stiller nå er JA. Det går helt fint an å avbryte hele konfirmasjonsprosessen. Mammaen din vil nok trenge en forklaring på dette, men det er du som bestemmer.

Mer informasjon finner du under svaret.

Lykke til uansett hva du bestemmer deg for!

Vennlig hilsen familieterapeuten :)

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kirkelig konfirmasjon

Konfirmant (foto:kirken.no)

Fremdeles velger flertallet av norske ungdommer som skal konfirmere seg kirkelig konfirmasjon. Skal du velge denne varianten må du være døpt, eller døpe deg underveis i konfirmasjonstiden, men du må ikke tro.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Humanistisk konfirmasjon

Humanistisk konfirmasjon (ung.no)

Humanistisk konfirmasjon har blitt en vanlig måte å konfirmere seg på i Norge. Det er et tilbud til ungdom som ønsker et kurs i livssyn og etikk, og både kurs og seremoni gjennomføres på et humanistisk grunnlag.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon