Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr å bli misbrukt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hva betyr å bli misbrukt? Jeg har hørt om en som har blitt misbrukt når de var barn av foreldrene, og bor nå i forskjellige fosterhjem fordi han ble tatt ut av hjemmet med foreldrene av barnevernet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt.

Det var et vanskelig spørsmål men jeg skal forsøke å svare på det. Å bli misbrukt kan bety at noen gjøre noe med en annens kropp som ikke er lov og ikke er ønskelig. For eksempel at noen tar på kroppen din på en måte som du ikke liker eller som kan gjøre vondt, eller har samleie med deg. Du kan også spørre foreldrene dine om dette, helsesøster eller kikke i leksikon/wikipedia. Ring gjerne Alarmtelefonen for barn og unge på tel: 116111 hvis du vil prate om dette.

Les gjerne artiklene under svaret.

Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt og seksuelle overgrep

Mann truer ei jente (colourbox.com)

Seksuelle overgrep kan være uønsket berøring, påtvunget seksuell aktivitet, smertefull seksuell aktivitet, voldtekt, sadistiske seksuelle handlinger, påtvunget seksuell aktivitet med andre, påtvunget seksuell aktivitet mens andre ser på. Et overgrep vil si at et menneske krenker et annet menneskes rettigheter. Overgrep kan hende alle uansett alder og kjønn.

Les mer

Spørsmål og svar om seksuelle overgrep

Trist jente (colourbox.com)

Vi får mange spørmsål fra ungdom som har opplevd overgrep, eller som lurer på om det de har opplevd er overgrep. Her kan du lese noen av spørsmålene vi har fått.

HUSK: Det er lov å ombestemme seg, også når du starter en seksuell aktivitet. Hvis du ikke respekterer partnerens nei, begår du et overgrep.

Les mer

Hva er samtykke til sex?

Skal vi ha sex? Ja eller nei?

Det er lov å ombestemme seg når du starter en seksuell aktivitet. Lær deg å tyde den andres signaler, og pass på at du er tydelig selv. Lær her hva samtykke til sex egentlig er.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Barnevern
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om barnevern