Hopp til hovedinnholdet

Hun har ikke noe sted for seg selv. 

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har et problem, og jeg håper dere svarer selv om det kanskje høres bortskjemt ut. Jeg lever i en familie på fem. Problemet mitt er at vi bor i verdens minste leilighet. Virkelig. Vi er fem stk. på fem små rom + bad. Og jeg begynner å bli gal av å ikke ha noe sted hvor jeg kan være alene. Jeg har ingen rom å gå til hvis jeg trenger litt alene-tid, hvilket jeg har kjent et sterkt behov for i det siste. Jeg ,mine to yngre søsken, og faren min sover i samme rom. Jeg har ingen privatliv noe sted. Hva kan jeg gjøre? Vi har ikke mulighet til å flytte. Noe som helst jeg kan gjøre? Synes det er flaut å ha venner på besøk fordi vi bor så trangt. Noen tips? Vet at det ikke er så mye å gjøre ):

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Fint at du skriver til ung.no.

Jeg skjønner godt at det kan være slitsomt og kanskje også irriterende at du ikke har noe sted for deg selv. Så lenge det ikke er muligheter for å kjøpe nytt sted å bo, og husk at det er det for de færreste, må man forsøke å gjøre det beste med det man har. Har du forsøkt å snakke med de hjemme om det? Jeg kan tenke meg flere av dem har det på samme måte? Du sier dere har fem rom og at dere er fem i familien. Kan det gå an å dele rommene på en annen måte enn dere har i dag? Kanskje kan du be om at du ihvertfall innimellom kan bruke et rom for deg selv, særlig om du har besøk av venner? Om dere ikke har snakket om det før, så kan det være en god idé at du kaller inn til et "familieråd" der du foreslår at dere bør finne en måte å dele leiligheten på. Kanskje du kan få en dag i uka der du kan få kjøkkenet for deg selv eller no, og det kan være da du har med venner hjem feks.? Det er uansett alltid lurt å snakke om det.

 

Jeg ønsker deg lykke til!

Hilsen

Camilla (helsesøster)

i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting i livet ditt? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere? Her får du tips til hvordan du kan gå fram.

Les mer

Når foreldrene har dårlig råd

Tom lommebok (colourbox.com)

Mistenker du eller vet du at foreldrene dine sliter økonomisk? Da er du ikke alene. Her har vi samlet noen spørsmål og svar om tips til hva du kan gjøre hvis foreldrene dine har dårlig råd.

Av Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Familie
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om familie