Hopp til hovedinnholdet

Mister vennene mine 

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, i det siste har jeg følt at jeg har begynt å forsvinne fra vennene mine. Jeg har 3 venninner i klassen min som jeg pleier å være med på skolen. Men i det siste så snakker jeg ikke så mye når jeg er med akkurat dem. Jeg har heller ikke vert med dem på fritiden på lenge heller for jeg føler det blir rart å spør siden jeg nesten aldri snakker og er sjenert rundt de. Akkurat når jeg er med de kommer jeg ikke på noe å si. Jeg er helt stum. Jeg har ikke noe problem med å snakke med andre og det er det som forvirrer meg. Nå er de med hverandre på fritiden men de inviterer aldri meg. Og av og til føler jeg at de prøver å skjule det. Selv om jeg sitter rett ved siden av meg spør de ikke meg om noe de er for opptatt av hverandre. Jeg føler meg som en skygge. Det er ingen andre jeg kan vere med i klassen heller. Men jeg vil ikke bytte klasse. Alt jeg vil er å bli nære venner med dem igjen og tørre å snakke. Jeg vil ikke miste de. Men jeg vet ikke hva jeg skal si eller gjør. Jeg er helt stum!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar! 

Så leit å høre at du føler at du forsvinner fra venninnene dine! Jeg synes du skal snakke med vennene dine og fortelle hva du føler. De er nok glad i deg og vil nok snakke med deg, selv o. Dere kanskje holder på å vokse litt fra hverandre. Jeg synes du skal snakke med de andre kontakten med de andre i klassen, som du sier at du føler deg komfortabel med å snakke med :-)

De vennene som er verdt å ha kommer alltid til å være der for deg, selv om dere mister kontakten en stund. Så ikke vær bekymret :-) Du kommer til å møte mange mennesker og få mange nye venner, og beholde noen av de gamle! Hvis dette plager deg lenge, så synes jeg du skal snakke med foreldrene dine eller helsesøster på skolen. Det er godt å få snakket om følelsene sine, og kanskje du også kan få noen tips!

 

Lykke til!  

Hilsen ungdomsredaksjonen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap