Hopp til hovedinnholdet

Konfirmasjon og foreldre som krangler, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg blir konfirmert til neste år, så jeg skal ha seremoni og selskap. Foreldrene mine er skilt og krangler en del. Derfor må jeg ha to selskap siden de krangler og tåler nesten ikke hverandre. Og nå har pappa sagt at mamma har sagt han ikke er velkommen i konfirmasjonen min, så han kommer ikke. Jeg har ikke fortalt det til mamma enda, for da vet jeg at hun og pappa bare begynner å krangle igjen. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Takk for at du skriver til ung.no
Det er veldig vanskelig for deg å kunne glede seg til konfirmasjon når foreldrene dine krangler og fokuset er på problemer og ikke gleder for din dag!
Dette er ikke greit og jeg skjønner at du har det vanskelig med dette. Du er sikkert glad i begge foreldrene dine og føler deg dratt i alle retninger.
 
Har du noen som kunne snakke med foreldrene dine om hvor vanskelig deres konflikt er for deg?
 
Du kan ta kontakt med skolehelsesøster eller sosiallærer og be dem om hjelp til å snakke med foreldrene dine. Helsesøster kan innkalle dem en og en, eller sammen  for at de skal bli informert og sette dine behov i fokus. De bør få vite hvor vanskelig du har det i forbindelse med konfirmasjonsfeiringen din.
 
 
Lykke til videre
 
Vennlig hilsen

Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Hos helsesykepleieren (foto: ung.no)

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Konfirmasjon
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om konfirmasjon