Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 18 år har funnet ut at pappaen hans er utro. Det tar mye krefter å være den eneste som vet dette. Hva skal han gjøre?

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei, for et par måneder siden, fant jeg ut at pappa er utro med en annen dame på jobben hans. Mamma og pappa har vært sammen siden de var 15, og vi har alltid vært en familie. Jeg er den eneste i familien som vet om dette og jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med det. Dette tar veldig mye krefter og går utover skole og annet sosialt liv. Håper på svar:) -Gutt 18 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er lett å forstå at det stjeler krefter fra deg å gå og tenke på at pappa er utro. Derfor tenker jeg det er viktig at situasjonen blir en annen. Mitt råd er at du snakker med pappa om det du har funnet ut. Så er det opp til ham å ordne opp i dette.

Jeg regner med at du har tenkt på mange mulige ting som kan skje. Kanskje er det noe du har misforstått, at dette ikke er så alvorlig? Kanskje er det noe pappa angrer på at han har gjort og som han og mamma kan finne ut av? Eller kanskje er pappa på vei ut av ekteskapet med mammaen din? Det siste er nok det du er mest redd for, og ikke vil bidra til at skal skje.

Likevel så har ikke du noe ansvar i denne saken. Det er belastende for deg å tenke på dette. Derfor bør ansvaret plasseres der det hører hjemme, nemlig hos pappa.

Lykke til!

Vennlig hilsen familieterapeuten :) 

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Utroskap

utroskap (colourbox.com)

Lurer du på om kjæresten din har vært, eller kanskje er, utro? Eller er det du som har vært utro mot din kjæreste? Og hva ER egentlig utroskap?

Skrevet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Novelle: "Utroskap i heimen"

Det begynner som regel med unnskyldninger fra ektemannen om mange tilfeldige møter med en bestemt kvinne eller i noen tilfeller en mann. Dette er i lengden meget forstyrrende for konen i bildet som ikke aner hvor eller hva ektemannen gjør på hele dagene.

Novellen er skrevet av Andrew

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser